Allt om klockor

Klockor och andra accessoarer

Ett sportigt armbandsur

På en sida om klockor så självklart så måste vi skriva om de moderna tränings- och sportklockorna. Idag så kan en klocka vara så mycket mer än just en klocka. Du kan med en så kallad träningsklocka få veta vad du har för puls har för tillfället. Men också föra över all information om din tärning till den app som är kopplad till din klocka och telefon.

Att välja armbandsur

Vad du ska skaffa dig för typ av klocka är beroende på vad du vill använda din klocka till. För att få bättre koll på din träning så hjälper en träningsklocka dig med mycket. Hos sportamore.se så hittar du flera olika modeller av klockor i olika prisklasser. De klockor som har ett lägre pris har naturligtvis inte samma funktioner i sig som ett dyrare exemplar har. Desto högra pris på klockan så kan du räkna med mer avancerade funktioner. Tekniken har blivit så pass bra så att även de billigaste modellerna kan fungera bra för mer avancerad träning.

Olika typer av klockor

Det finns klockor som är anpassade för vissa sporter. Det kan vara så att en klocka är perfekt för dina golfrundor medans någon annan passar bättre för dig som gillar löpning. Om du är intresserad av att få exakt pulsmätning så kan det vara en fördel att köpa till ett pulsband som man sätter kring sin bröstkorg. Denna koppla upp mot klockan och du får en mer exakt pulsgivning. Många av de smarta klockorna gör att du får mindre behov av din telefon. Vissa klockor är så pass avancerad så du inte ens behöver ta med dig din telefon.