Allt om klockor

Klockor och andra accessoarer

Smyckestrender genom åren

Människan har älskat smycken sedan hon lärde sig att smida ädla metaller, vilket bevisas med arkeologiska fynd. Somliga smycken kan ha en klassisk design men plötsligt bli supertrendiga, kanske för att det finns en intressant historia bakom. Så är det med tennisarmband.

Har alla börjat spela tennis?

När du hör ordet tennisarmband första gången så tror du kanske att det är ett hjälpmedel mot en så kallad tennisarmbåge eller tennisarm, vilket är en belastningsskada på armbågen. Tennisarmband har dock ingenting med det att göra. Namnet kommer från den amerikanska tennisspelaren Chris Evert som rankas som en av världens bästa kvinnliga tennisspelare genom tiderna. Hon tappade sitt favoritsmycke under en tennismatch och sa till domaren att hon hade tappat sitt ”tennisarmband”, vilket fick publiken att skratta glatt och sedan dess vill alla kvinnor med stjärnglans ha ett tennisarmband.

Hitta ditt tennisarmband på nätet

Ett tennisarmband är ett mycket exklusiv smycke av guld och diamanter – en klenod som du vill vårda och bära vid speciella tillfällen. Tennisarmband kan också bli en mycket fin present till någon som tagit studenten, fyller jämt eller bara förtjänar ett mycket fint smycke. Varför inte beställa ett tennisarmband som är tillverkat enligt dina önskemål?