Allt om klockor

Klockor och andra accessoarer

Till en gravid

Under graviditeten överväldigas den gravida ofta av den positiva uppmärksamhet och omtanke hen får. Ibland kan en blivande förälder till och med känna sig bortglömd, eftersom alla riktar sitt fokus mot själva graviditeten, magen och det kommande barnet. Den gravida kan också, vilket familjerådgivare poängterar, känna att en eventuell partner inte är tillräckligt delaktig. Genom att ge bort ett smycke till en gravid person kombinerar du enkelt omtanke om graviditeten och omtanke om graviditetsbäraren!

Vadå för smycke?

Visste du att barnet i magen både hör och reagerar på ljud långt innan hen är klar för livet utanför? Enligt Vårdguiden sker detta ungefär efter halva graviditeten. Det är inte bara röster som barnet känner igen genast efter förlossningen. Ett klassiskt graviditetssmycke, Änglaklockan, hänger precis ovanför magen där den avger ett svagt, behagligt ljud. Något som barnet alltså uppfattar. Smycket kan sedan ge stor trygghet i den stora världen utanför, där smyckets rogivande ljud lugnar barnet.

Varifrån?

Trenden har spridit sig över hela världen. Därför kan du idag hitta gravidsmycken nästan var som helst. Vill du vara säker på att hitta precis det rätta, ta en titt på nätet! Den här gåvan är både personlig och universell!